דג בתנור

הצהריים הזה החלטנו לאכול דג צלוי. כבר יומיים שאני חושבת על זה ורק היום היה לנו קצת זמן בצהריים והחלטנו ללכת למסעדת דגים.

מפה לשם, מקרה חרום של מטופל של בעלי ושלוש השעות שעמדו לרשותנו התקצרו לשעה.

שאני אוותר?

בזמן שהוא קיבל את המטופל נכנסתי לחנות הדגים שליד הבית שלנו וקניתי שני דגי אמנון טריים ונקיים.

חנות דגים טריים ליד הבית זו באמת פריבילגיה. לפני שהחנות הזו נפתחה הייתי קונה כמות גדולה של דגים ומקפיאה. ותמיד הרעיון של ההקפאה נראה לי מוזר בהתחשב בעובדה שאני מעדיפה לאכול מזון טרי. ולכן, עכשיו כשהדגים זמינים וטריים אני מוצאת את עצמי לפחות פעמיים בשבוע מבקרת בחנות וקונה בדיוק את הכמות שאנחנו מתכוונים לבשל באותו היום. טרי, טרי.

 בכל אופן, מכיוון שהזמן התקצר ואוטוטו החתיך שלי מגיע ורעב מאוד – יש לציין, החלטתי לצלות את הדגים בתנור בדיוק כמו שהתכוונתי להזמין במסעדה, מה גם, שזו הדרך המהירה ביותר שאני מכירה, נטולת טיגונים ובריאה יותר.

ביקשתי ממוכר הדגים לפתוח את הדגים באמצע, כמו ספר.

חיממתי תנור לחום גבוה, הנחתי את הדגים עם העור כלפי מטה על תבנית מצופה בנייר אפייה. בזקתי שמן זית, מלח גס, פלפל שחור טחון גס, מעט פפריקה, שום כתוש, שום חתוך לפרוסות ופיזרתי עלי טימין.

אחרי כעשרים דקות (שהזמן תלוי בתנור ובמידת העשייה שאתם אוהבים), הדגים היו מוכנים, קריספים מלמטה ורכים ועסיסיים מלמעלה.

סחטתי לימון והגשתי עם תפוחי אדמה ובטטה צלויים בתנור גם הם. סלט ירוק מעלי חסה, בצל ושום כתוש, לימון, מלח ופלפל וזהו.

עבודה קלה, אוכל טעים ומזין והאמת? גם המחיר היה פחות מרבע ממה שהיינו משלמים במסעדה.

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *