העוגה של גברת פומרנץ

אני טיפוס נוסטלגי. יכול להיות שזה בגלל שהירח שלי במזל סרטן. מתרפקת על זכרונות נעימים ומתרגשת מכל דבר. נו, אז אני גם רגשנית.

ריחות וטעמים מביאים אותי באלפית השניה למקום רחוק. לחיבוק של אמא שלי כשהייתי ילדה, לריח הבית של סבתא שלי, שתמיד אירחה מכל טוב…

את גב’ פומרנץ אני לא מכירה באופן אישי, רק מסיפורים. היא מטופלת של בעלי ונוהגת לפנק אותו בכל טיפול בעוגה או ליפתן, כזה וינטג’ של פעם, וביום ההולדת שלו שלחה אלינו הביתה עוגת יומולדת מפעם פעם עם קצפת ושוקולד מגורר, כשבין שכבת הבצק לקצפת נח לו מצע של תפוחים מגורדים מתוקים. נו, אמרתי, כמו פעם. את העוגה היא הניחה בקופסת פעמון, קשרה סרט כחול ותחבה פנימה ברכת יום הולדת בצירוף של המתכון.

רק שלי היה קשה לדמיין את הקשר בין התפוחים, הקצפת והשוקולד המריר מלמעלה.

את חייבת לטעום, הוא אמר לי. פשוט תעצמי עיניים וקחי ביס.

בשניה שהעוגה נגעה בבלוטות הטעם שלי ריחפתי. ריחפתי לא בגלל שזו העוגה הטעימה ביותר שאכלתי בחיי. והיא טעימה, אחרת לא הייתי מספרת לכם עליה. אלא, בגלל שהיא גרמה לי להפליג למחוזות נשכחים, לילדות ולתמימות, לבית הקפה הפינתי ליד הבית, שבו נהגנו אמא שלי ואני להתפנק מידי פעם אחר הצהריים עם קפה ועוגת קצפת. ובאותה השניה, ריח של ילדות והמון אהבה הציפו את האף שלי, מילאו את הפה שלי וירדו מטה וחיממו את הבטן והלב.

השתמשו בתבנית שקל יהיה לחלץ ממנה את העוגה, כיוון שהשכבה הראשונה שנסדר עליה תהיה שכבת התפוחים ועליה נשטח את השכת הבסיס. אחרי האפייה נהפוך את העוגה על מגש הגשה או לתוך קופסת אחסון ורק אז נצפה בקצפת. כדי להקל על חילוץ העוגה ציפיתי את תבנית האפייה בנייר אפייה, גם תחתית וגם דפנות.

הכינו תבנית בקוטר 24 ס”מ או ריבועית של 22/22 בערך.

לתפוחים:

8 תפוחי עץ גרני סמית מגור – לגרר בפומפיה גסה ולהעביר לסיר

להוסיף 2 כפות סוכר

4 כפות מים

אפשר לתבל בקינמון או בתמצית וניל

לבשל על אש בינונית-נמוכה עד שכל הנוזלים מתאדים ונוצרת לנו ריבה סמיכה ודביקה

לשטח על תבנית מצופה בנייר אפייה ולהניח לצינון.

לחמם תנור ל- 180 מעלות. לא טורבו.

לבסיס:

6 חלבונים

3/4 כוס סוכר

45 גרם חמאה מומסת מצוננת

150 גרם אגוזי מלך קצוצים קטן

מעט רום איכותי

להקציף את החלבונים עם הסוכר עד לקצף יציב להוסיף את החמאה המומסת בזילוף עדין וגם את הרום.

להפסיק את המיקסר, להוסיף את האגוזים ולערבב בעדינות עם מרית.

בקערה נפרדת להקציף ביחד לקצף בהיר ותפוח:

6 חלמונים

3/4 כוס סוכר

לאחד בין מסת החלבונים ומסת החלמונים בערבוב עדין ולמזוג על שכבת התפוחים.

לאפות כ- 45 דקות עד להשחמה קלה.

לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה בתנור עוד 10-15 דקות.

לצנן את העוגה ורק אז ניתן להפוך אותה על מגש הגשה או לתוך קופסת אחסון.  נקלף בעדינות את נייר האפיה ונתחיל בהקצפה:

1 שמנת מתוקה

2 כפות אבקת סוכר

להקציף לקצף יציב ולמרוח על העוגה.

נאפר את העוגה בשוקולד מריר מגורר ונקשט בדובדבנים טריים.

וכל שנותר הוא לשים ברקע מיקס שנות השמונים ולהכין קפה הפוך או שוקו עם קצפת, כי אם שנות השמונים אז עד הסוף.

4 Comments

  • רעות

    הכנתי את העוגה לערב ראש השנה. זו פעם ראשונה שאני מכינה אותה אך למרות זאת לקחתי סיכון לערב החג וניסיתי. התגובות היו נהדרות, העוגה הייתה גבוהה, טעימה להפליא כייפית בקלילותה ובחזרתי הביתה גנבתי עוד חתיכה ( לא קטנה, אמרתי מה יש גם ככה עוד רגע היא נגמרת). אגב, היא מתאימה לחג הפסח בגלל שאין בה קמח כלל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *