סלט גבינה כחולה ואגסים

עלים ירוקים הם מצע כמעט לכל סלט.

סלט ירוק מפרגן לטעמים רבים – למליחות הפרמזן, לחמיצות הלימון, לחריפות של פלפלים וגבינות פיקנטיות ולמתיקות של דבש ופירות.

סלט גבינה כחולה עם אגסים משלב בתוכו את כל הטעמים – הוא חמצמץ בגלל הויניגרט, הגבינה הכחולה מוסיפה לו מליחות וחריפות קלה, ויש בו מתיקות של דבש ופרוסות אגסים שבושלו ביין וסוכר.

הגבינה הכחולה והאגסים הפכו סלט פשוט למדי לחגיגה ולמאוד מיוחד להגשה.

הוא לא מצריך הרבה עבודה מלבד הכנה מבעוד מועד של האגסים שצריכים לצלול לתוך תערובת היין ולספוג את כל טעמי הנוזל המתקתק.

אפשר להכין מראש ולתבל בוינגרט דקה לפני ההגשה ותרגישו חופשי להוסיף ירוקים שאתם אוהבים – נבטים וסוגים נוספים של חסה.

מה עושים?

מתחילים עם האגסים שצריכים להיות מוכנים וקרים בהגשה:

בסיר מרתיחים:

  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • כוס יין לבן יבש (אחד כזה שטעים לכם)
  • מיץ מ- 1/2 לימון
  • סרט מקליפת הלימון

קולפים את האגסים וחולצים מתוכו את הגרעינים. חוצים לשניים ומניחים בסיר להתבשל עד שרוב הנוזל מצטמצם – כ-10 דקות.

מסננים מהנוזל – שאגב, יכול לשמש אח”כ לתיבול סלט פירות.

את האגסים מצננים לטמפ’ חדר וניתן אפילו לשמור במקרר ליום-יומיים.

פורסים לפרוסות בעובי של כ- 1/2 ס”מ.

מכינים את התיבול ושומרים בצד:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1-2 שיני שום כתושות
  • 1/4 כפית חרדל
  • 1 1/2 כפיות דבש
  • 1 כף חומץ תפוחים או חומץ בן יין
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

מערבבים היטב, ושומרים בצד להגשה.

הירקות לסלט – עלים ירוקים ומה שאתם אוהבים:

  • חסה ערבית חתוכה גס
  • חסה אמריקאית גם היא חתוכה גס
  • קייל חתוך גס
  • מגוון עלי בייבי
  • תרד – אם העלים גדולים תחתכו לגודל הרצוי
  • בצל ירוק פרוס לרצועות ארוכות ודקות
  • נבטים – חמניות, צנונית, קייל, אלפלפא, חרדל, ברוקולי וכו’ – ניתן להשיג מארז של מגוון נבטים

לעניין הכמויות: שלושה אגסים מספיקים ל-3-4 סועדים (כשהסלט מוגש כתוספת ולא כמה עיקרית). אז תוסיפו ירוקים בהתאם, ממש כמה שאתם אוהבים.

תוספות של הרגע האחרון:

  • 100 ג’ גבינה כחולה. תבצעו לגדלים שונים
  • חופן של אגוזי מלך. תקלו על מחבת חמה או בתנור לכמה דקות. משנה את כל הטעם
  • חופן אגוזי פקאן מסוכרים

הרכבה:

שופכים על הירוקים את הויניגרט ומערבבים קלות.

מוסיפים את הגבינה והאגוזים ומסדרים מעל את פרוסות האגסים.

תהנו 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *