עוגת מייפל אגוזים וחלבה

אני חייבת להגיד שלפעמים אני שונאת את כל הפינפון הזה שעושים עם כל העוגות. יותר מידי הו-הא וכשמגיעים למבחן הטעם העוגה לא כזו טעימה.

 השבוע כשחברים התקשרו ורצו לקפוץ לקפה “משהו כמו שעה… אנחנו כבר בדרך” חיפשתי להכין משהו מתוק ומהיר.

אני לא יודעת למה, אבל תמיד מחברת המתכונים שלי נשארת אחרונה במסע החיפוש שלי אחר מתכון טוב ומשום מה אני תמיד ניגשת קודם כל לאינטרנט.

אז מצאתי עוגת מייפל אגוזים קצת מפונפנת מבחינת מרכיבים והחלטתי ללכת על זה. היא נראתה ממש טוב!

מה אני אגיד לכם? אכזבה!

העוגה יצאה יבשה והאגוזים נפלו ממנה בטרם הגיעו לפה. לא התחשק לי להוציא משהו כזה לאורחים שלי ומכיוון שנשארו לי פחות מעשרים דקות פתחתי את המחברת שלי בניסיון למצוא משהו מהיר.

נתקלתי במתכון הזה ששכב לו שם בין הדפים כבר הרבה שנים עד ששכחתי ממנו.

 

פתחתי, ערבבתי, שיטחתי, אפיתי סידרתי ושוב אפייה קצרה ו… איזו עוגה. פשוטה וטעימה טעימה.

כל הקטע של העוגה זה התזמון, לא לייבש את העוגה וכמובן לא בטורבו, החלבה – אל תוותרו. באמת. וכמובן האגוזים.

חממו תנור ל- 180 מעלות (לא טורבו)

תבנית 20/20 או כל תבנית שתיתן שטח דומה

בקערה:

350 גרם קמח רגיל

1 שקית אבקת אפייה

200 גרם חמאה

1 שקית סוכר וניל

4 כפות סוכר

2 ביצים

1/4 כוס מיץ תפוזים או כל נוזל מתקתק אחר שיש לכם, אפשר גם חלב, אבל אז כדאי להוסיף עוד איזו כף סוכר

לערבב יבשים, להוסיף רטובים. כשהמסה אחידה לשטח על התבנית ולחורר עם קיסם די הרבה חורים.

 

 

לאפות כחצי שעה עד שהעוגה מזהיבה קלות מלמעלה.

 

 

לטופינג:

200 גרם שערות חלבה (אפשר גם רגילה)

1.5 כוסות אגוזים (אני שמתי פקאן ומלך חצי חצי בכמות)

170 מ”ל סירופ מייפל אמיתי (קצת יותר מחצי בקבוק)

מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור מסדרים למעלה את החלבה ומעליה את האגוזים.

שופכים את המייפל מעל ומכניסים אותה לעוד עשר דקות לתנור.

 

 

העוגה מהממת וטעימה כמו שהיא ואפשר לשדרג הגשה עם גלידת וניל, כי אם כבר סוכר אז מה זה עוד קצת?

זהו. קפה קר, קפה חם, סתם לימונדה ויש לכם עוגת אחר הצהריים טעימה.

 

 

8 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *