עוגת סופלה גבינה

עוגת גבינה אפויה לא מצריכה תירוץ. אצלי היא המנצחת!

היא הבלרינה של הקינוחים, היא עדינה, נימוחה, קלילה, צחורה ורכה, מפזזת בעדינות, ובכל פירואט של המרית, שמערבבת את המסה, נכנס לו האויר שיבטיח קלילות. כמו רקדנית בלט שכל תנועה ופוזיציה מדוייקת ומושקעת, כך גם העוגה הזו דורשת תשומת לב לפרטים ולעשייה – חום נמוך, תזמון וסבלנות רבה.

וכשהיא מגיעה בסופו של דבר אל הפה, אין מה שישתווה לה – ממלאה את החלל בגווני חמיצות ומתיקות ויש בה נימוחות עם נגיסה.

יש דרכים רבות להכנת עוגת גבינה – זו שכאן, הבנויה מ-3 שכות, כלה בלבן, קלה להכנה – לשים לב לשמן היטב את שולי התבנית, לא לאפשר לה להתרומם בבת אחת, כי אז נוצרים סדקים שמוסיפים אמנם המון אופי אך פוגמים ביופי.

סבלנות כבר אמרתי והמון תשומת לב, והנה זה בא:

החומרים לבצק:

1 כוס קמח

1 ביצה

קורט מלח

כף סוכר

100 גר’ חמאה

הכנת הבצק:

במעבד מזון או בידיים – לערבב קמח, סוכר ומלח עם חמאה קרה חתוכה לקוביות עד שנוצרים פירורי אבקה.

מוסיפים ביצה לאיחוד המסה.

מכניסים למקרר לכחצי שעה עד שהבצק מתקרר.

משטחים את הבצק בתבנית אפיה בקוטר 24 ומכניסים למקפיא לחצי שעה נוספת.

מחממים תנור ל- 180 מעלות ואופים את תחתית העוגה כעשרים דקות. הבצק לא אמור להשחים, כיוון שהוא מיועד לאפיה נוספת.

עד שהבצק מצטנן לו מעט מורידים את חום התנור ל- 150 מעלות ומכינים את הגבינה.

החומרים לגבינה:

400 גר’ שמנת של פעם 27%

350 גר’ גבינה 9%

(אפשר להחליף את השמנת בגבינה ובסה”כ העוגה מכילה 750 גר’ גבינה 9%)

3 כפות קורנפלור

2 כפות קמח או 2 כפות אינסטנט פודינג וניל

5 סוכר וניל

3/4 כוס סוכר

5 ביצים מופרדות לחלבון ולחלמון

אופן ההכנה:

לשמן את דופן התבנית.

להקציף חלבונים עם 1/2 כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב.

את החלמונים להקציף עם סוכר הוניל ו- 1/4 כוס סוכר עד לקבלת תערבות קלילה ובהירה

להוסיף גבינה, קורנפלור, קמח או אינסטנט וניל ולערבב היטב.

להוסיף את החלבונים ובעדינות לאחד אותם למסה יפה ותפוחה.

לשפוך על הבצק שהצטנן בינתיים ולאפות בחום של 150 מעלות כשעה וחצי עד שהעוגה יציבה.

מכבים את התנור ומניחים לעוגה להצטנן קלות.

מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי לטמפ’ חדר.

העוגה קצת יורדת מנפחה.

ציפוי שמנת חמוצה:

כשהעוגה כבר קרה או לפחות בטמפ’ החדר אפשר למרוח עליה ציפוי של שמנת חמוצה.

מערבבים שמנת חמוצה 15% או 27% עם 3 כפות אבקת סוכר.

מורחים בעדינות על העוגה ומכניסים לתנור שחומם ל- 150 מעלות ל- 5 דקות להשחמה קלה.

קלה נכון?

כוס קפה מוקצף ומי צריך יותר?!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *