פשוט אורז!

את הפוסט הראשון בבלוג החדש-דנדש שלי בחרתי לעשות על אורז.

כמו שעמודי היסוד הם הבסיס לכל בניין שנבנה. כך גם האורז עבורי. הוא הבסיס להרבה ארוחות. סביבו ומעליו אני בונה צלחת צבעונית בשרית או צמחו-טבעונית ולפעמים הוא אפילו בא בסוף הארוחה – מתוק ורך עם קינמון וריח פרי הדר.
חוץ מזה, יש משהו מאוד מרגש באורז.

בשבילי אורז הוא טעם של ילדות. כמעט שלא היתה אצלנו בבית ארוחה שלא כללה אורז.

אני זוכרת שבמוצאי שבת, כשנגמרו התבשילים ונשאר רק אורז, היינו מתענגים עליו כמנה עיקרית עם סלט ישראלי וסחוג ליד.

טוב, נו, גם סחוג התלווה אצלנו לכל, אבל זה כבר לפעם אחרת.

העובדה שהגרגר הקטן הזה מצליח להזין כל כך הרבה אנשים ברחבי העולם, מגוון בטעמים רבים, בצבעים שונים ובזנים רבים כל כך מרגשת כשלעצמה. פלא הבריאה!

לכל עם יש מאכלים שמייחדים אותו, אבל אורז נמצא בכולם; במזרח הרחוק הוא דביק ובמדינות המזרח התיכון מתגאים ב”אחד-אחד”. האיטלקים אוהבים לאכול אותו רטוב והפרסים עם המון עלים קצוצים.

בשורה התחתונה, אין! אבל אין על אורז פשוט, לבן ומעט שמנוני.

הסוג האהוב עלי ביותר הוא הבסמטי. הוא מעט ארומטי וטעמו עדין ומיוחד. הבסמטי צר ומעט ארוך, יש לבן ויש קצת יותר כהה ומורגש בטעמו – ההודי. שניהם נהדרים.

ישנן דרכים רבות להכנת אורז – זו, מבחינתי, הקלה והמהירה מכולן.

חשוב לבחור סיר מתאים בגודל ובסוג, אם הוא גדול מידי אז חלק גדול של האורז פוגש את תחתית הסיר ומתייבש מהר ומצד שני, לכל גרגר אורז יש צורך במרחב אישי ולכן, בסיר קטן מידי האורז לא יתבשל כמו שצריך ויהיה סטיקי. וכדאי להקפיד על סיר עם תחתית עבה כדי שהאורז לא ישרף.

נו, חדל קשקשת וקדימה למלאכה – אורז לבן בסיסי וטעים:

החומרים לכ- 4-6 מנות:

2 כוסות אורז בסמטי

2 כפיות מלח גס

2 כפות שמן זית

3 כוסות מים רתוחים

אופן ההכנה:

שטפו את האורז בעדינות במים קרים, בעדינות, כי לאורז יש נטיה להישבר. סננו וחזרו על הפעולה 3-4 פעמים עד אשר רובו של העמילן נשטף החוצה והמים צלולים.

שימו את האורז ושאר החומרים בסיר וערבבו בעדינות. כסו את הסיר.

הניחו לרתיחה על חום גבוה ואזהעבירו את הסיר לכירה בינונית על חום נמוך מבלי לפתוח את מכסה הסיר.

אחרי 5 דקות ערבבו קלות ובעדינות. כסו שוב את הסיר והניחו לבישול של כ- 15 דקות נוספות.

פתחו את הסיר, ערבבו קלות כדי לאוורר את האורז.

תנו לאורז לנוח עוד כ- 10 דקות כשהמכסה מכסה מחצית מפתח הסיר.

בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *