קציצות כרובית אפויות

ברוב המקרים, כשאני הולכת לקנות ירקות, מלבד הירקות הריטואלים, אלה של הסלט הרגיל, עגבניות מלפפונים ובני דודיהם, אני אוהבת לקנות סחורה טרייה שהגיעה באותו היום לחנות, במיוחד את הירקות והפירות שבעונה.

הבוקר הגיעו כרוביות טריות ענקיות והייתי חייבת לקנות כרובית, חת’כת כרובית גדולה. טוב, נו, לא קניתי כרובית, קניתי שתיים.

שיהיה.

ואז, כשהגעתי הביתה והנחתי על השיש את הכרוביות הענקיות הבנתי שקצת נסחפתי עם הכמות ולא נותר לי, אלא להכין ארוחה על טהרת הכרוביות.

מהאחת היפה הכנתי מרק ואת השניה המהממת תכננתי להכין קציצות, אבל לא מצאתי שותפים, הסירוב היה גורף וביקשו במקום ירקות מוקפצים. אז את השניה חילקתי לשניים – חצי לירקות מוקפצים וחצי לקציצות, רק בשבילי, ותכננתי לאכול מהן במשך יומיים-שלושה.

אז תכננתי…

ברגע שהן יצאו מהתנור הן הפיצו ריח נפלא בבית וקול הנגיסה המתפצפץ שנשמע הביאו את כולם למטבח והן נחטפו בהתלהבות. בפעם הבאה, כמות כפולה.

   

מכיוון שלא ידעתי מה יצא, לא צילמתי תמונות בתהליך אבל לפני תנור ואחרי יש. אז בהזדמנות אני אצלם.

כמובן, שאפשר להכפיל כמויות ואפילו כדאי, ואם לא מתוכננים לכם שותפים תמיד גם אפשר להקפיא ולחמם תיק-תק.

חצי כרובית גדולה חתוכה לפרחים (או כרובית אחת קטנה) ובצל אחד בינוני קלוף וחתוך לרבעים, הוכנסו יחדיו לסיר עם מים רותחים ובושלו עד לריכוך חלקי.

אפשר להשתמש בבצל טרי מגורד בפומפיה דקה וסחוט היטב. הטעם של הבצל הטרי בקציצות אפויות שונה מקציצות מטוגנות, הוא חריף יותר ומעקצץ.  פחות לטעמי. אבל, אם מטגנים הטעם הופך עדין ומתקתק. אז לבחירתכם, בין אם לגרד בצל טרי או חלוט או בין אם לאפות או לטגן.

בינתיים גיררתי בפומפיה גסה לתוך קערה תפו”א בינוני וסחטתי היטב. המים לא מחמיאים לקציצות והן עשויות להתפורר.

כשהכרובית והבצל התרככו, אבל לא מידי סיננתי, טחנתי גס במעבד מזון וסחטתי היטב מים עודפים. הוספתי את הכרובית לתפוה”א ותיבלתי:

1/4 כפית כורכום

1/4 כפית כמון

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

תטעמו, אוהבים יותר מתובל, בכיף.

הוספתי חצי ביצה מבולבלת טריה והטבעונים יוסיפו במקומה חצי כף קמח חומוס ועד לקבלת המרקם הרצוי.

הפשלתי שרוולים, לשתי היטב ויצרתי קציצות. כל קציצה קיבלה ציפוי של פירורי לחם והונחה על תבנית מצופה בנייר אפייה.

 

 

180 מעלות עד להשחמה קלה וזהו.

כשהן טריות וחמות הן קריספיות מבחוץ ורכות מבפנים.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *