קרואסון גבינה ודבש עם טוויסט

בדרך כלל אני מעדיפה מלוח על מתוק. אני אעדיף כעכים על עוגיה מתוקה. אבל תמיד אחרי אכילת מתוק אני מחפשת משהו מלוח ולהפך. יש משהו בשילוב הזה של מלוח ומתוק, כמו יין ויאנג, שנותן תחושה כזו של איזון לבטן ולנפש.

ואלו בדיוק מה שהקרואסונים האלו מעניקים. איזון טעמים אבל עם טוויסט.

 

 

את המתכון קיבלתי מיפעת אחותה של חברה שלי רעות שאיכשהו תמיד קולעת לטעמים שלי. מתכון, כמו שאני אוהבת, קלי קלות, בלי עבודה מיותרת, טעים, כבר אמרתי, ויש לו קטע ושיק.

בלי הרבה הקדמות ועניינים פשוט מאוד תתארגנו על ארבעה מצרכים עיקריים ועוד 3 לקישוט:

בצק עלים (אפשר גם מלאווח)

גבינת עזים (פרומעז למשל)

דבש

עלי בזיליקום טריים שלמים או קצוצים, איך שבא לכם (אל תוותרו, יש לזה קטע)

לציפוי:

 ביצה טרופה עם קורט מלח

שומשום

 

 

חתכו את הבצק למשולשים קטנים וארוכים

מרחו מעט דבש בקצה הרחב

הניחו עליו מעט גבינת עזים

מעליה בזילום

וגלגלו, גלגלו, גלגלו

מרחו ביצה טרופה ובזקו שומשום

הכניסו לתנור עד להזהבה כ- 10 דקות, 180-200 מעלות, עדיף טורבו

הגישו עם מעט דבש למי שאוהב קצת יותר מתוק

נכון קלי קלות?

האורחים יעופו על זה והילדים יטרפו, ת’סכמו עלי

 

4 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *