שאריות פסטה מטוגנות

כשהייתי ילדה לפסטה קראנו מקרונים ובעצם הכנו רק גרסה אחת שכללה בצל מטוגן, הרבה רסק עגבניות ותבלינים.

למחרת, את שאריות המקרונים צלינו במחבת עם שמן עד שהיתה נעשית מן פשטידה דקה של מקרונים שחומים.

מעדן!

האמת, סיר המקורנים שימח  אותי תמיד, רק כי ידעתי מה יבוא אחריו.

גדלתי, טיילת, טעמתי וגיליתי שאת המקרונים אפשר להכין במגוון טעמים וצורות ושהשאריות למחרת טעימות שחומות כמעט תמיד.

מארוחת הצהריים של אתמול נשארו שאריות פסטה ללא תיבול.

כשהבנתי שלצהריים הזה אין לי שותפים (יש! כי נשאר קצת…) התעורר בי החשק להשחמה.

במחבת עם שמן זית טיגנתי 3 שיני שום קצוצות גס, ממש מעט בלי להשחים.

בקערה תיבלתי את הפסטה במלח גס, פלפל שחור גס, קצת פרמזן מגורדת ושמן זית. הוספתי את השום המטוגן קלות, ערבבתי ושיטחתי על מחבת משומנת היטב.

כירה בינונית ולהבה גבוהה. מכסה סגור. להמתין לפחות 5 דקות לפני שפותחים מכסה לבדיקה.

כדי לבדוק מידת השחמה, מרימים בעדינות עם תרבד, בלי לערבב.

לוקח בערך 10 דקות לכל צד. כשמשחים, הופכים ושוב מכסים וממתינים להשחמה גם בצד השני.

סלט ירקות וגבינת פרמזן מגוררת והייתי מסודרת.

אוכל פשוט ומרגש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *